DataMapper Desktop: Sådan scanner du local drive på Mac

For at kunne scanne lokaldrev skal du downloade vores desktop app, som du finder under  Data Locations i menuen, når du er logget på DataMapper på web.

Step 1: Find Local Drives i Data Locations tab

Admin: Har du ikke på forhånd valgt det som en location, der også skal scannes, kan du tilføje den ved at klikke på "manage data locations" og tilvælge den som location.

Når du har tilføjet det som location vil det fremgå nederst i listevisningen som vist herunder.

Step 2: Download applikation - Mac:

Klik på Download ud for Local Drives i menuen, som vist ovenfor. Applikationen vil blive hentet som en fil i navnet "DataMapper Setup 1.1.1.dmg". Når den er færdig med at hente programmet, så dobbeltklikker du på filen - og vil få vist nedenstående besked:

*Bruger du Safari som browser vil du muligvis også få en advarsel om, at der ikke er et program, som det kan åbnes i. Det skal du bare klikke OK til.

Her vælger du Åbn. Åbner programmet stadig ikke opsætningen korrekt skal du gøre som herunder:

Step 2.1: Find opsætning i Overførsler/Downloads

Når du finder programmet i dine overførsler så højreklikker du på den og vælger derefter "Åbn i" - og så skal du gerne have muligheden DiskImageMounter - som vist nedenfor.

Herefter vil en ny advarsel vise sig, som nedenfor, og her klikker du på ny "åbn".

Du vil nu se denne pop-up, hvor du skal "trække" DataMapper ikonet over i Applikationer/Programmer for at "fuldføre" installationen.

Step 3: Åbn og login på DataMapper desktop app

Så er der bare få trin tilbage før du er i mål med opsætningen. Når du dobbeltklikker efter forrige trin, får du denne skærm:

Der klikker du ikke OK - men vælger "Vis i Finder". Du skal nemlig lige ind og "godkende", at programmet må åbnes på din computer fremover, når du skal bruge det igen.

I Finder vælger du Sikkerhed & Anonymitet og derefter følger instruks som nedenfor. Muligvis skal du også lige "Klik på låsen for at foretage ændringer", så det er gemt i dit system og dermed ikke spørger dig igen.

Når du har lavet godkendelserne i dit system - så klikker du Åbn. Herefter vil DataMapper åbne og du kan bruge programmet.

Dobbeltklik for at åbne applikationen - herefter login som du kender det fra web.

Step 4: Scan dine local drives

Efter login kan du vælge de local drives, som vores applikation har fundet på din computer. Du vælger selv om du vil scanne det hele på én gang eller om du vil tage det enkeltvis.

Når scan er igang så kan du finde resultaterne inde på web-applikationen, som du gør med andre scannede lokationer.

Desktop applikationen fortæller dig, når du kan lukke applikationen - typisk efter endt scan.

Step 5: Luk applikationen

Når du er færdig med at scanne local drives - og eventuelt network drives - kan du lukke applikationen. Hver gang du ønsker at scanne lokale drev skal du starte applikationen op.

Du kan åbne den enten via web, når du starter scan på dine andre lokationer som f.eks. Outlook og OneDrive, eller direkte på computeren.