DataMapper (Admin): Sådan opretter du grupper
Denne guide forklarer, hvordan du opretter grupper i DataMapper, så du kan uddelegere ansvaret for at holde øje med risikoudviklingen helt ned på afdelingsniveau (fx). Helt konkret har grupper to primære formål:
- At give afdelingsledere - eller andre brugere - afgrænsede dashboards, hvor de kan følge udviklingen i risiko for gruppens medlemmer, over tid
- At give afdelingsledere - eller andre brugere - mulighed for at rydde op i filer fra konti i deres gruppe (særligt nyttigt for fællespostkasser med flere ejere)
Trin 1: Login i DataMapper
- Log ind som administrator med adgang til Team
- Gå til Team > Grupper.
- Klik på enten Indstillinger eller Tilføj gruppe
- Her kan du i øvrigt se, redigere eller slette eksisterende grupper.

Trin 2: Tjek gruppeindstillingerne før du tilføjer grupper
- Gennemgå indstillingerne under Grupper, før du tilføjer en gruppe.
- Adgang til at se statistik er slået til som standard i grupper.
- Du kan også slå "Adgang til risikodokumenter" til, så gruppeejere kan se, løse og slette filer permanent for konti i deres gruppe.
- Bemærk: Hver kontoindehaver skal selv give tilladelse til dette. Systemet sender en email med anmodning om at kunne rydde op i postkassen.
- Klik Gem ændringer når du er færdig med at redigere indstillinger - og klik på Tilføj gruppe

Trin 3: Tilføj en gruppe
- Klik på Tilføj gruppe
- Angiv et gruppenavn
- Tildel en eller flere gruppeejere
- Vælg de konti, der skal med i gruppen
- Gennemse og opret

Trin 4: Løbende gennemgang af grupper, medlemmer m.v.
Når grupper er tilføjet, vil du over tid have behov for at kunne redigere, hvem der er medlem af gruppen, hvem der er gruppeejer m.v.
- Naviger til Handlinger i oversigten over grupper (ses helt ude i højre side)
- Her har du tre ikoner at klikke på:
- Øje-ikonet 👁️ giver dig indsigt i gruppen, såsom hvem er gruppeejer(e) og hvilken konti er tilføjet, samt lader dig gensende emails til konti, for hvem der ikke er givet samtykke til oprydning endnu
- Blyant-ikonet ✏️ lader dig redigere gruppenavn, gruppeejer eller konti
- Skraldespanden 🗑️ gør, at du kan slette hele gruppen inklusiv medlemmer og ejer
- Her har du tre ikoner at klikke på:

Support
Har du brug for mere hjælp, kan du kontakte Safe Onlines supportteam via hjælpecenteret i DataMapper (den blå knap i nedre venstre hjørne).